Risico Management

Ondersteund door standaarden en best practices

De omgeving om ons heen verandert continu, om als bedrijf succesvol te blijven is het belangrijk zaken om ons heen te monitoren en voorbereid te zijn op calamiteiten uit welke hoek dan ook. Dit kunnen bijvoorbeeld gebeurtenissen zijn op het gebied van financiën, technologie, compliance, milieu en reputatie. Door het in kaart brengen van risico's en het bepalen en doorvoeren van maatregelen om deze te verkleinen is een organisatie beter voorbereid op de toekomst.

Kies voor RiskInControl

RiskInControl helpt adviseur en klant om gezamenlijk relefante risico's in kaart te brengen. Door middel van intelligente vragenlijsten worden de belangrijkste standaard risico’s voor een bepaald type organisatie in kaart gebracht. Deze kunnen worden aangevuld met risico’s die specifiek voor dit bedrijf gelden. Vanuit een kennisbank komt RiskInControl met een voorstel van mogelijke maatregelen en acties die genomen moeten worden om de risico’s aan te pakken en te verkleinen. Verzekeringen zijn hier enkel een onderdeel van.

U wordt daarbij geholpen door:

  • Vele voorbeeld risico’s voor de verschillende branches;
  • Best practices om een risico aan te pakken;
  • audits en checklists om maatregelen te toetsen op hun effectiviteit.
Risico Management voor accountant of assurantie advisuer

Snel en eenvoudig risico's inventariseren

Via intelligente assessments kunnen in RiskInControl met een groep personen de risico’s in kaart worden gebracht. Een assessment bestaat uit een groep slimme vragenlijsten die aan verschillende personen toegekend kunnen worden. Ook kunnen deze in een interview worden doorgenomen. Maar zijn ze vooraf ingevuld dan scheelt dit tijd. Op basis van de beantwoorde vragen worden risico's met maatregelen en taken gegenereerd die volgens experts en op basis van ervaring van toepassing zijn voor de organisatie.

Rik In Control geeft op basis van deze informatie inzicht in het risicoprofiel met duidelijke beslissingsdashboards waarmee beslissingen direct in actie omgezet kunnen worden op basis van best practices met uitgewerkte maatregelen.

Expert data & best practices

U hoeft met Risk In Control het wiel niet opnieuw uit te vinden. Binnen een branche en type organisatie zijn ongeveer 80% van de risico's vergelijkbaar. RikInControl levert de van toepassing zijnde risico's automatisch aan na het beantwoorden van vragen. Organisatie specifieke risico's kunnen toegevoegd worden. 

Ieder risico heeft een set standaard maatregelen beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Verzekeren is hierbij niet genoeg. Bijvoorbeeld binnen 3 jaar na een grote brand gaat een groot deel van goed verzekerde organisaties alsnog failliet. Aanvullende maatregelen zijn dus nodig. En in veel gevallen zijn er andere oplossingen om een risico te mitigeren. 

  • Basis is kennissysteem met standaarden en best practises
  • Breng via slimme vragenlijsten snel risico's in kaart
  • Beslis wat u aanpakt met behulp van duidelijke dashboards
  • Kies uit standaard uitgewerkte maatregelen om een risico te mitigeren
  • Manage de implementatie van een maatregel 
  • Audit de effectiviteit van maatregelen met Key Risk Indicatoren
  • Breid het systeem uit en pas het volledig aan naar uw wensen


 

Risk In Control ondersteunt bij het nemen van belangrijke beslissingen

De RiskInControl dashboards geven duidelijk inzicht in welke risico's het belangrijkst zijn. Risicowaarderingen kunnen hierbij naast financieel ook op bijvoorbeeld reputatie en op veiligheid & gezondheid getoond worden. Zo is het gehele risico spectrum inzichtelijk.

Wilt u ook weten hoe RikInControl u kan ondersteunen bij het adviseren en bij het nemen van de juiste beslissingen en het managen van de benodigde maatregelen, gericht op het behalen van de doelstellingen van uw klant of eigen organisatie? Neem dan direct contact op en/of vraag meer informatie aan.


Contact- of informatieaanvraag