Risico Management

Ondersteund door standaarden en best practices


De wereld verandert steeds sneller en het is daarom essentieel om regelmatig stil te staan bij veranderingen en risico’s die het behalen van de organisatiedoelstellingen bedreigen. Indien u optijd inspeelt op veranderingen, risico's kunt afwenden en/of voorbereid bent op de gevolgen van risico's, dan kan veel schade voorkomen worden en is uw continuiteit gewaarborgd.

FullyInControl is de oplossing die u helpt om gestructureerd uw risico’s in kaart te brengen, maatregelen te bepalen en taken te managen om de maatregelen te implementeren. U wordt daarbij geholpen door:

  • Vele voorbeeld risico’s voor uw branche;
  • Best practices om een risico aan te pakken;
  • audits en checklists om maatregelen te toetsen op hun effectiviteit.
Risico Management voor accountant of assurantie advisuer

Snel en eenvoudig risico's inventariseren

Via intelligente assessments kunnen in FullyInControl met een groep personen de risico’s in kaart worden gebracht. Een assessment bestaat uit een groep slimme vragenlijsten die aan verschillende personen toegekend kunnen worden. Op basis van de beantwoorde vragen worden risico's met maatregelen en taken gegenereerd die volgens experts en op basis van ervaring van toepassing zijn voor de organisatie.

FullyInControl geeft op basis van deze informatie inzicht in uw risicoprofiel met duidelijke beslissingsdashboards waarmee beslissingen direct in actie omgezet kunnen worden op basis van best practices met uitgewerkte maatregelen.

Een totaaloplossing voor Risico Management gebaseerd op FullyInControl voor adviseurs:

Expert data & best practices

U hoeft met FullyInControl het wiel niet opnieuw uit te vinden. Binnen een branche en type organisatie zijn ongeveer 80% van de risico's vergelijkbaar. FullyInControl levert de van toepassing zijnde risico's automatisch aan na het beantwoorden van vragen. Organisatie specifieke risico's kunnen toegevoegd worden. 

Ieder risico heeft een set standaard maatregelen beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Verzekeren is hierbij niet genoeg. Bijvoorbeeld binnen 3 jaar na een grote brand gaat een groot deel van goed verzekerde organisaties alsnog failliet. Aanvullende maatregelen zijn dus nodig. En in veel gevallen zijn er andere oplossingen om een risico te mitigeren. 

  • Basis is kennissysteem met standaarden en best practises
  • Breng via slimme vragenlijsten snel risico's in kaart
  • Beslis wat u aanpakt met behulp van duidelijke dashboards
  • Kies uit standaard uitgewerkte maatregelen om een risico te mitigeren
  • Manage de implementatie van een maatregel 
  • Audit de effectiviteit van maatregelen met Key Risk Indicatoren
  • Breid het systeem uit en pas het volledig aan naar uw wensen


In 4 stappen in control

 

FullyInControl helpt met slimme vragenlijsten de risico's, compliance vraagstukken en bestaande maatregelen van een organisatie in kaart te brengen. Vervolgens worden de risico's en problemen in duidelijke dashboards weergegeven. Op basis van de keuzes welke risico's en compliance problemen aan te pakken, doet FullyInControl een voorstel voor (aanvullende) maatregelen.
Op basis van gekozen maatregelen worden taken gegenereerd om deze maatregelen te implementeren. Tevens kan er een audit of inspectie plaatsvinden op de status en effectiviteit van geïmplementeerde maatregelen, zodat deze indien nodig bijgesteld kunnen worden.
Dit proces wordt periodiek herhaald.

 

 

1Assessment
2Beoordeling situatie
en keuze maat-
regelen
 
3Implementeren en
bijstellen Maat-
regelen
4Audit en volgen
Maatregelen
 

FullyInControl ondersteunt bij het nemen van belangrijke beslissingen

De FullyInControl dashboards geven duidelijk inzicht in welke risico's het belangrijkst zijn. Risicowaarderingen kunnen hierbij naast financieel ook op bijvoorbeeld reputatie en op veiligheid & gezondheid getoond worden. Zo is het gehele risico spectrum inzichtelijk.

Wilt u ook weten hoe FullyInControl u kan ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen en het managen van de benodigde maatregelen, gericht op het behalen van uw doelstellingen of die van uw klant, neem dan direct contact op en/of vraag meer informatie aan.


Contact- of informatieaanvraag