Vragen? BEL: +31 (0)85-3019073 of MAIL: info@fullyincontrol.nl     vacatures


30nov

Gemeente Haarlem en gemeente Zandvoort zetten verdere stappen in de ontwikkeling van risicomanagement!

Marketing FullyInControl | Risicomanagement | | Bekeken (1862) | TERUG|

Risicomanagement binnen gemeente Haarlem en Zandvoort

De directie van de Gemeente Haarlem en Zandvoort heeft - op voordracht van de Kwaliteits- en risicomanagers - zich uitgesproken tot het doorontwikkelen van risicomanagement binnen de gemeenten en te groeien naar het hoogste volwassenheidsniveau. Dat wil zeggen, dat risicomanagement volledige in de organisatie geïntegreerd gaat worden, en dat de directie hier ook zelf actief mee aan de slag gaat. Een strategisch risicosessie op directieniveau staat al in de planning.

Hiermee wordt risicomanagement binnen de gemeenten Haarlem en Zandvoort niet alleen meer op operationeel niveau uitgevoerd (projecten openbare ruimte), maar wordt er ook aan risicomanagement gedaan op tactisch (afdelingsniveau) en op strategisch (directie) niveau. De eerste risicosessies met MT's van verschillende afdelingen hebben inmiddels al plaatsgevonden. Hierbij zijn visie, missie en KSF's (jaarplan) van de afdeling de uitgangspunten (doelstellingen) om de risico's te kunnen bepalen. Tevens loopt er een traject om collega's middels interactieve (digitale) workshops risicobewust te maken in hun dagelijks (werk) leven.

 

Waarom risicomanagement binnen de gemeente?

Door het doen aan risicomanagement is directie en management in staat om in een snel veranderende VUCA* wereld beter te kunnen sturen op het behalen van doelen op alle niveau's (strategisch, tactisch en operationeel). Effectief risicomanagement kan prestaties in relatie tot de doelstellingen verbeteren en bijdragen aan een betere dienstverlening aan de burger. Risicomanagement binnen de gemeente zal via meerdere invalshoeken volgens de RISman methode (en dus niet alleen financieel) worden toegepast en ondersteund worden door het risicomanagementsysteem FullyInControl, dat in tijden van Corona en verplicht thuiswerken juist ook digitaal bij risicosessies ingezet kan worden. Hiervan waren we onder de indruk.

 

Waarom het FullyInControl platform?

Gemeente Haarlem: "De naam 'Fully In Control' zegt het al. We willen volledig In Control zijn. Een goed werkend en gebruiksvriendelijk risicomanagementsysteem helpt daarbij. Redenen om met Fully In Control in zee te gaan zijn dan ook de gebruiksvriendelijkheid van de software, de mogelijkheid om via 'dialogen' digitaal risicosessies te houden, de modulaire opzet en overzichtelijke dashboards die direct voor management anytime zichtbaar zijn, en uiteraard uit kostenoverweging."

*VUCA = volatiliteit, onzekerheid, complexiteit, ambiguïteit

 

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen
Filter op categorie

NIEUW WHITEPAPER!

Succesfactoren bij het
implementeren van GRC


VRAAG AAN