Vragen? BEL: +31 (0)85-3019073 of MAIL: info@fullyincontrol.nl     vacatures


Een modern cloudplatform

FullyInControl is een modern Cloudplatform dat sinds 2016 op basis van de nieuwste technologie en ontwikkelmethode wordt gebouwd. Een optimaal ontwikkelproces is vereist om de beste software voor onder andere GRC en informatiebeveiliging (ISMS) te ontwikkelen. Er is dus niet alleen kennis van deze domeinen nodig. Je zult een juiste ontwikkel aanpak moeten hebben om tot betrouwbare en optimaal ondersteunende software te komen. En hoe zorg je ervoor, als visies zich ontwikkelen en methode rondom de te ondersteunen domeinen veranderen, dat de software nog steeds past. Voor moderne softwareontwikkeling wordt dan ook via de Agile (scrum) aanpak gewerkt. De Agile aanpak is gericht op klantfocus door snelle, continue levering van bruikbare software, waar late veranderingen in wensen van de klant gewoon mogelijk zijn.

De FullyInControl software is vanaf de basis op deze manier ontwikkeld door een team en architecten die jarenlange ervaring hebben met de ontwikkeling van toonaangevende producten zoals Planon, IceMobile, de cloudoplossingen van Wolters Kluwer etc. Een belangrijk onderdeel van agile ontwikkelen is dat je op basis van korte ontwikkelsprints (iteraties) werkt. FullyInControl werkt met sprints van twee weken. Na de sprint wordt er bruikbare software opgeleverd waar een klant een oordeel over kan vellen. Op basis van wat je vervolgens in de praktijk leert van gebruikers wordt in de vervolgsprints verder ontwikkeld. Functionaliteit wordt toegevoegd en functies worden verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Grote functies worden dus altijd opgesplitst in delen, zodat deze binnen één sprint gebouwd kunnen worden. Gedurende de ontwikkeling van de totale functie kan door terugkoppeling van gebruikers het beoogde eindresultaat bijgesteld worden. Je kunt dus snel bijsturen en je komt er niet achteraf achter, als de totale software klaar is, dat het anders moest. Ook heeft Fully In Control steeds aandacht voor verdere verbetering van bestaande functies. In iedere sprint is ongeveer 30% van de tijd gereserveerd voor kleine verbeteringen en wensen van klanten.

 

Lerend ontwikkelen

De agile ontwikkelwijze zorgt er dus voor dat er geen tijd verspild wordt aan het ontwikkelen van grote stukken software die als ze klaar zijn niet dat leveren wat een gebruiker echt nodig heeft. In een agile proces leer je continu door steeds kleine stukjes software op te leveren die meteen in de praktijk beoordeeld kunnen worden. Zo kunnen gebruikers direct beoordelen of de software voldoet aan de wensen en anders stel je direct bij. Al lerend groei je zo naar de ideale oplossing.

Aan het einde van een sprint wordt dus productiesoftware opgeleverd. Elke twee weken wordt er dus nieuwe functionaliteit uitgebracht die in een nieuwe release beschikbaar komt voor gebruikers. Dus niet één grote release per jaar maar 24 kleine. Dit houdt in dat je het kwaliteitsniveau tijdens het ontwikkelproces continu op een niveau moet houden dat je bij wijze van spreken iedere dag kunt releasen. Je kunt de totale software niet iedere twee weken volledig testen. Hiervoor worden dan ook geautomatiseerde tests in de software ingebouwd (unit tests en robot tests) die de bestaande functionaliteit test op de juiste werking. Als er een fout wordt gemaakt tijdens het ontwikkelproces waardoor bestaande functionaliteit niet goed meer werkt, dan zorgen deze tests ervoor dat deze fouten direct gevonden worden en kunnen worden opgelost. Omdat de fouten direct gevonden worden, weet de ontwikkelaar nog precies wat hij gedaan heeft en kan hij de fout makkelijker corrigeren.

Doordat de software zich door korte sprints verder ontwikkeld kan Fully In Control ook direct op belangrijke wensen in projecten bij klanten inspelen. Belangrijke functies die de klant mist in een project kunnen alsnog zeer snel toegevoegd worden.

 

Flexibiliteit als basis

Veel software in het domein waar FullyInControl zich begeeft wordt ontwikkeld door consultants. Men heeft een goede visie waarvoor ze een ondersteund product willen zien en laten ontwikkelen. Alleen leert de praktijk dat tegen de tijd dat de software klaar is, de visie is geëvolueerd en misschien zelfs een totaal andere kant is opgegaan. Helaas is de software dan gebouwd op de oude visie. Het agile proces voorkomt dit voor een deel omdat je steeds bijstuurt. Maar Fully In Control heeft meer gedaan om op veranderingen in te spelen. De FullyInControl oplossing is als een configureerbaar platform gebouwd dat eenvoudig aan een veranderde visie kan worden aangepast zonder één regel te programmeren.

De flexibiliteit van onze oplossing zorgt ervoor dat er direct kan worden ingespeeld op de wensen van klanten door het configureren van de oplossing. Met FullyInControl kunnen zelfs nieuwe modules geconfigureerd worden zonder één regel te programmeren. Het is dus mogelijk om zonder programmeur snel wijzigingen aan te brengen en het systeem uit te breiden, zodat aan de eisen van een klant of project voldaan kan worden.

Zo hebben we een platform gebouwd dat GRC, informatiebeveiliging, kwaliteitsmanagement, procesmanagement en de bijbehorende audits en toetsen op een ideale manier ondersteund en dat snel aangepast kan worden aan de individuele wensen van een klant. Zo blijven wij allemaal Fully In Control laugh

 

Over de auteur

Gerelateerd

Geen artikelen
Filter op categorie

NIEUW WHITEPAPER!

Succesfactoren bij het
implementeren van GRC


VRAAG AAN